علائم خرابی هارد لپ تاپ :
1 - لپ تاپ مانند معمول شروع به کار میکند اما زمانی که ویندوز شروع به بالا آمدن می کند، صفحه ی نمایش ، آبی می شود و پیغام هایی چون “UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME”, “hal.dll is missing or corrupt” “WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM is missing or corrupt” (و یا پیغام های مشابه) . تمام این خطاها مشکلات سخت افزاری را نشان می دهند.بعضی اوقات این مشکل تنها با اسکن کردن هارد دیسک رفع می شود. با وجود این در بیشتر از 50 درصد موارد این خطا ها نشان می دهد که هارد دیسک در حال خراب شدن است و احتمالا مشکلش bad sector است.
2 - لپ تاپ به طور معمول شروع به کار میکند، با وجود اینکه نوار آبی در حال حرکت است و به نظر می رسد که ویندوز در حال بالا آمدن است اما در صفحه اول ویندوز متوقف می شود. در این حالت هارد دیسک باید تعویض شود.
3 - هنگامی که لپ تاپ شروع به کار کرد با وجود اینکه صدای کار کردن آن را میشنوید و به نظر می رسد که لپ تاپ در حال کردن است ، اما متوقف می شود. در این حالت نیز هارد دیسک باید تعویض شود.
4 - مدت کوتاهی بعد از اینکه لپ تاپ شروع به کار کرد این پیغام ( معمولا در یک صفحه ی سیاه): “ smart test failed.backup your data immediately and replace the hard disk” و یا موارد مشابه نمایش داده می شود. S.m.a.r.t تستی است که توسط خود هارد دیسک انجام می شود.
5 - در اغلب موارد لپ تاپ به صورت عادی شروع به کار میکند و به نظر می رسد که همه چیز عادی است. در تعداد محدودی از موارد تخته مدار هارد دیسک سوخته و یا خراب شده است. بنابراین لپ تاپ کار نمی کند مگر اینکه هارد دیسک آن تعویض شود.
انواع هارد دیسک لپ تاپ در فروشگاه ایریکام موجود میباشد.
اولین مورد ذکر شده در بالا نادرترین مورد است. راه های مختلفی برای شناسایی و تعمیر فایل خراب وجود دارد. اگر این مشکل فقط یک مشکل نرم افزاری باشد ، هارد دیسک ممکن است همچنان به کار کردن ادامه دهد. با وجود این به یاد داشته باشید که ممکن است این از نشانه های خراب شدن سیستم شما باشد بنابراین تهیه روزانه نسخه پشتیبان را فراموش نکنید!!
از آن گذشته برای نگهداری از هارد دیسک خود باید از یک سری اقدامات پیشگیرانه نیز بهره بگیرید. هارد دیسک خود را به منظور برررسی خطا ها هر چند یک بار و یا هر هفته بررسی کنید. برای اینکار باید ابتدا با کاربر ادمین وارد سایت شوید سپس در قسمت “My computer” روی درایو C راست کلیک کنید سپس “Properties “ را اننتخاب کنید سپس گزینه “Tools” سپس گزینه ی “check now” را انتخاب کنید. هر دو قسمت را انتخاب کنید و سپس روی گزینه “START” را انتخاب کنید.در این حالت ویندوز به شما می گوید که هارد دیسک الان نمی تواند چک شود اما در RESTART بعدی چک خواهد شد. روی گزینه “OK” کلیک کنید و لپ تاپ را RESTART کنید. چک شدن هارد دیسک از 30-40 دقیقه تا بیشتر از 2 ساعت زمان می برد، بنابراین زمانی این کار را انجام دهید که برای مدتی نمیخواهید از لپ تاپتان استفاده کنید.
منبع : سپند رایانه