آموزش افزایش سرعت مک بوک (Apple Macbook)

کند شدن سیستم عامل ها امری اجتناب ناپذیر است. حتی مک هم با اینکه از قدرت بهینه سازی بالایی برخوردار است، راه فراری در مقابل موضوع مورد بحث ندارد و به ناچار به این درد مسری دچار می شود. البته با اضافه کردن یک حافظه رم یا هارد درایوی سریع تر، می شود این مسئله را حل کرد.

اما عجله نکنید؛ خیلی راحت می توان با استفاده از چند راهکار ساده از کندی بیش از حد مک جلوگیری کرد. پس در ادامه با ایریکام همراه باشید تا از ۱۱ روش ساده برای افزایش سرعت مک با خبر شوید.

نرم افزار سیستم را به روزرسانی کنید

پیش از شروع هر چیزی، از به روز بودن مک اطمینان حاصل کنید. در اغلب اوقات آپدیت های تازه باعث بهبود عملکرد سیستم می شوند و همچنین به وضعیت شارژ و باتری، سامانی اساسی می دهند. پس در این صورت بهتر است که همیشه مک را به روز نگه دارید و آخرین آپدیت های نرم افزاری را در سریع ترین حالت ممکن دریافت کنید.

 

 

 

برای دسترسی به آپدیت های تازه نیز کافیست روی آیکون اپل کلیک کنید و از طریق منو به نمایش درآمده گزینه «App Store» را انتخاب کنید. سپس از طریق گزینه «Updates» روی «Update All» کلیک کنید تا مراحل به روزرسانی آغاز شود.

با اسکن مک به دنبال بدافزارها بگردید

گفتن اینکه «مک هیچ ویروسی دریافت نمی کند» کمی رویایی است. البته تا اندازه ای هم درست است. اگر امنیت ویندوز را با مک مقایسه کنید می فهمید که این ادعا چندان هم بی راه نیست.

روزانه میلیون ها کاربر ویندوز به دلایل مختلف گرفتار بدافزارها می شوند. این در حالی است که این اتفاق برای مک یوزرها گاه به گاه روی می دهد. اما متاسفانه بر اساس خبرهای اخیر مثل اینکه رشد بدافزارها روی سیستم عامل شرکت اپل نیز در حال افزایش است.

 

 

 

 

 

 

اما از شنیدن این موضوع نگران نشوید. راهکارهای زیادی وجود دارند که می توان به کمکشان از هجوم بدافزارها به مک جلوگیری کرد. به عنوان مثال «Malwarebytes for Mac» یکی از بهترین هاست. هم رایگان است و هم سبک و می توان به کمک آن تا اندازه زیادی از ورود بدفزارها جلوگیری کرد.

برخی استارت آپ های بی استفاده را متوقف کنید

اگر بالا آمدن سیستم تان به اندازه یک عمر طول می کشد، بهتر است از شر برخی استارت آپ ها خلاص شوید. البته این کار تنها روی مدت زمان بوت سیستم تاثیر نمی گذارد. بلکه تا اندازه زیادی باعث افزایش سرعت پردازشی نیز می شود.

برای انجام این کار کافیست با کلیک روی آیکون اپل، وارد «System Preferences» شوید. حالا در پنجره باز شده، گزینه «Users & Groups» را انتخاب و سپس روی تب «Login items» کلیک کنید.

 

 

 

 

 

 

سپس لیستی از استارت آپ های موجود برای تان به نمایش درمی آید که می توانید بسته به نظر خود، هر کدام را که می خواهید، غیر فعال کنید.

از زیبایی تصویر بکاهید

با انتشار OS X Yosemite بیشمار جلوه بصری مختلف پا به دنیای مک گذاشتند. پس از آن همه چیز درخشان تر شد و مک ظاهر متفاوت تری به خود گرفت. اما گفتنیست که این زیبایی های دل فریب دردسرهایی هم با خود به همراه آوردند که مهمترین آن ها، کندی بیشتر برای سیستم عامل است.

 

 

 

 

 

 

اما تنظیماتی برای این مسئله در مک گنجانده شده که به وسیله آن می توان از افکت های بصری کاست و عملکرد سیستم را بهبود بخشید. برای دسترسی به این ویژگی نیز کافیست دوباره به «System Preferences» بروید و از طریق آن وارد پنجره «Accessibility» شوید. حالا در بخش «Display»، گزینه «Reduce transparency» را پیدا کنید و با کلیک روی چک باکس کنارش، آن را فعال نمایید.

حافظه کش سیستم را پاک کنید

اگر به طور مداوم از کامپیوتر استفاده کنید، شانس جمع شدن فایل های غیر ضروری روی سیستم خیلی زیاد می شود. عملا این موضوع جدا از اینکه فضای هارد درایو را اشغال می کند، روی عملکرد سیستم نیز تاثیر می گذار و باعث کند شدن برخی اپلیکیشن ها می شود.

 

 

 

 

 

 

مرورگرها در ارتباط با این موضوع نقش کلیدی دارند و به نوعی در جمع آوری فایل های غیر ضروری استاد هستند.به لطف وبگردی های روزانه، حافظه کش خیلی سریع تر از چیزی که انتظارش را داریم پر می شود و کندی کشنده ای با خود به همراه می آورد.

پس به همین منظور بهتر است به صورت مرتب فضای حافظه کش را خالی کنیم. برای انجام این کار نیز می توان از «CCleaner» کمک گرفت و حافظه کش را با سرعتی معقول و کیفیتی مناسب پاک کرد.

نرم افزارهایی که نمی خواهید را پاک کنید

گفتنیست که خالی کردن فضای هارد درایو نیز می تواند روی عملکرد سیستم تاثیر بگذارد. خصوصا زمانی که هارد تقریبا به مرز پر شدن برسد، تاثیر این موضوع بیشتر هم می شود.

 

 

 

 

 

 

یکی از راه هایی هم که می توان از آن برای خالی کردن حافظه استفاده کرد، پاک کردن اپ هایی است که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. پس اگر از آن دسته افرادی هستید که چندین و چند نرم افزار بلا استفاده را نصب می کنید و حتی یک بار هم به سراغش نمی روید، بهتر است کمی وقت بگذارید و به یک خانه تکانی اساسی بپردازید.

برای راحت تر شدن این موضوع می توان از نرم افزاری مانند «AppCleaner» نیز کمک گرفت. تنها کافیست اپ ها را بگیرید و به داخل پنجره این نرم افزار بیندازید تا علاوه بر آنینستال شدن آن، فایل های مرتبط نیز پاک شوند.

فایل های غیر ضروری را پیدا و پاک کنید

درست است که اپ ها می توانند برای حافظه دردسر ساز باشند و فضای زیادی را به خود اختصاص دهند. اما مسئله اینجاست که اکثر فضای اشغال شده به اپ ها مربوط نمی شود. بلکه این فایل ها هستند که به جان سیستم می افتند و آرام آرام هارد درایو را پر می کنند.

اما پیدا کردن اینکه چه فایل هایی را باید پاک کنیم هم خودش دردسرهایی به همراه دارد. البته با اپلیکیشن «Grand Perspective» می توان تا اندازه زیادی این مشکل را نیز حل کرد.

 

 

 

 

 

 

با Grand Perspective، چشم اندازی از فضای اشغال شده سیستم - چیزی شبیه به تصویر بالا -در اختیارتان قرار می گیرد که در آن آیتم های ججیم با مربع های بزرگ و فایل های کم حجم با چهار ضلعی های کوچک به نمایش در می آیند.

البته با پاک کردن زبان های موجود روی سیستم نیز می توان تا حدی فضای اشغال شده را آزاد کرد. مک قادر است به بیشمار زبان مختلف با کاربر صحبت کند. اما عموما تنها یک یا دوتای آن ها مورد استفاده قرار می گیرند و باقی برای همیشه در گوشه ای خاک می خورند.

 

 

 

 

 

 

پس می شود با پاک کردن آن ها فضای موجود روی سیستم را باز تر کرد. می توان برای انجام این کار از اپ رایگان «Monolingual» کمک گرفت و به صورت اتوماتیک زبان های غیر ضروری روی سیستم را حذف نمود.

دستکتاپ خود را مرتب کنید

یک راه حل خیلی ساده برای افزایش عملکرد سیستم نیز وجود دارد که همه باید به آن توجه کنند و آن هم چیزی جز مرتب نگه داشتن دسکتاپ نیست. دسکتاپ هم پنجره ای است مانند تمام پنجره های دیگر موجود روی سیستم.

شلوغ بودن آن نیز جدای از آنکه پیدا کردن آیتم ها را سخت تر می کند، روی عملکرد و سرعت سیستم نیز تاثیر می گذارد. پس بهتر است هر از گاهی دسکتاپ سیستم را مرتب کنید تا عملکرد پردازشی کامپیوترتان با کندی مواجه نشود.

داشبورد یا ویجت های بلا استفاده را غیر فعال کنید

آخرین باری که از داشبور استفاده کردید کی بود؟ شاید اواخر سال ۲۰۰۵ میلادی. جدای از این ها، در سال ۲۰۱۶ نیز، صفحه مک پر شد از بیشمار ویجت مختلف که شاید تنها دو-سه تای آن ها مفید باشند.

 

 

 

 

 

 

اما می شود با چند کلیک ساده این ها را متوقف کرد و کمی به سیستم سرعت بخشید. تنها کافیست به «System Preferences» بروید و از طریق آن پنجره «Mission Control» را باز کنید. سپس حالت گزینه «Dashboard» را روی «off» بگذارید.

جدای از این موضوع با غیر فعال کردن ویجت های بلا استفاده نیز می توانید تا اندازه زیادی به عملکرد سیستم خود کمک کنید.

اپلیکیشن ها را به طور کامل ببندید

شاید این موضوع را ندانید. خیلی از کاربرهای مک هم از بابت آن بی اطلاع هستند. اما گفتنیست که با کلیک روی کلید «X» قرمز رنگ، برنامه به طور کامل بسته نمی شوند و در پس زمینه فعال می مانند.

 

 

 

 

 

 

پس بنابر این باید راهی وجود داشته باشد که بتوان به وسیله آن فعالیت اپ ها را به طور کامل متوقف کرد. چرا که در غیر این صورت، فضای رم بیشتری از سیستم گرفته می شود و به مرور با کامپیوتر کندتری رو به رو خواهید شد.

از طرفی بستن کامل اپ ها کار خیلی سختی نیست. کافیست روی آیکون آن ها کلیک راست کنید و سپس با انتخاب گزینه «Quit» اپ مورد نظر را به طور کامل ببندید. البته این کار به کمک میانبر کیبورد «CMD + Q» نیز امکان پذیر است.

اگر هنوز هم سیستم کندی دارید، از OnyX کمک بگیرید

اگر هیچ کدام از این روش ها پاسخگو نبودند، نگران نشوید. هنوز یک ابزار قدرتمند مانده که می خواهیم راجع به آن صحبت کنیم. «OnyX» یک نرم افزار رایگان قدرتمند است که می توان با آن وضعیت عملکرد مک را بهبود بخشید.

البته نا گفته نماند که این نرم افزار کاربردی برای کاربران حرفه ای طراحی شده و شاید هر کسی نباید به سراغش برود. با این حال اگر به سیستمی روان تر احتیاج دارید بهتر است با دقت بسیار از OnyX کمک بگیرید.

 

 

 

 

 

 

ابتدا آن را نصب و اجرا کنید. سپس وارد برنامه شوید و بگذارید که OnyX هارد درایو سیستم را شناسایی کند. در صورتی که همه چیز خوب پیش رفت، به تب «Maintenance» بروید و از طریق آن وارد بخش «Scripts» شوید.

از اینجا می توانید «Mac maintenance script» را مجبور به فعالیت اجباری کنید. سپس به بخش «Rebuilding» بروید و macOS را موظف به بازسازی تعدادی حافظه کش بکنید. اینکار باعث می شود تا از کندی سیستم تا اندازه قابل توجهی کم شود و کامپیوتر با عملکردی بهتر به فعالیت هایش ادامه دهد.

منبع : دیجیاتو

 


نظرات کاربران
ارسال نظر