خرابی LCD-LED لپ تاپ (علائم و راه حل ها)

خرابی سخت افزاری LED–LCD ، مبدل ، کابل

 

علایم:

  • لپ تاپ طبق معمول شروع به کار می کند، اما صفحه نمایش مشکی است.در صورت تکان دادن صفحه نمایش ، روشن می شود و کار می کند.
  • لپ تاپ طبق معمول شروع به کار می کند اما صفحه به شدت تاریک است. با این وجود به مقدارکمی تغییر رنگ و تصاویر کم نور را می توان مشاهده کرد.Inverter یا کابل خراب است.
  • بلافاصله بعد از روشن شدن لپ تاپ صفحه نمایش به رنگ صورتی تیره یا قرمز می باشد که بعد از چند ثانیه تیره می شود.خرابی BackLight
  • صفحه نمایش چند بار چشمک می زند اما بعد از آن تیره می شود. اگر لپ تاپ را تکان دهید یا چند ضربه آرام به کناره ی آن بزنید، دوباره شروع به چشمک زدن می کند.خرابی کابل یا LCD
  • صفحه نمایش سفید یا سیاه است و مانیتور خارجی کار می کند.خرابی کابل یا LCD

 

 

  • خطوط راه راه عمودی یا افقی بر روی صفحه وجود دارد، که اگر شما صفحه را تکان دهید و یا به آرامی به کناره های آن ضربه بزنید، تغییر می کند.خرابی کابل یا LCD

 

 

در تمام حالت های بالا، اگر شما مانیتور خارجی را به لپ تاپ وصل کنید ( در اکثر مدلها ، لپ تاپ را بعد از وصل کردن مانبتور به آن روشن کنید. شاید لازم باشد تا کلیدهای Fn را با یکی از کلیدهای F1 یا F10 فشار دهید تا لپ تاپ تشخیص دهد که به مانیتور خارجی وصل است) 

  • عیب یابی :

اگر صفحه ی مانیتور شما سیاه شده است، سوئیچ lid closed را پیدا کنید و آن راچندبار فشار بدهید. سوئیچ مذکور، سوئیچ کوچکی است که در کنار لولاهایی که هنگام بسته بودن صفحه ی مانیتور بسته هستند قرار دارد.گاهی اوقات این سوئیچ ها گیر می کنند و نتیجه آن مشکی شدن صفحه ی نمایش و یا روشن نشدن لپ تاپ است. در سیستم های جدید ، مثل dell های جدید سوئیچ آهنربایی دارد که باعث می شود سوئیچ گیر نکند.

  • شایع ترین ایراد ها به ترتیب :

Inverter,سوئیچ lid closed,کابل,lcd,backlight

تعویض و تعمیر LCD - LED لپ تاپ در مرکز تعمیرات تخصصی ایریکام انجام میشود.

 

 بایوس (BIOS) چیست؟

زمانی‌ که کامپیوتر را روشن می‌کنید، بایوس وارد عمل شده و تست‌های اولیه و ثانویه را برای راه‌اندازی (بوت) کامپیوتر انجام می‌دهد. 

کامپیوتر‌های امروزی از فریم ویر (برنامه اى که در حافظه فقط خواندنى ROM قرار داده شده است) UEFI به جای بایوس استفاده می‌کنند، اما UEFI نیز در حقیقت همان نقش بایوس را بازی می‌کند. بر خلاف سیستم عامل شما که بر روی دیسک سخت ذخیره و مستقر می‌شود، بایوس بر روی یک چیپ کوچک در داخل مادربرد قرار می‌گیرد.

بایوس به سه صورت وجود دارد: ROM BIOS نصب شده بر روی مادر برد، بایوس نصب شده بر روی کارتهای وفق دهنده (همانند کارت ویدئویی) وبارگذاری شده از دیسک.

 

چون بایوس مادربرد مقدمات لازم را برای گردادننده ها و نرم افزارها ی مورد نیاز فراهم می کند، اکثرا به صورت سخت افزاری که شامل یک چیپ ROM می باشد موجود است. بایوس مادربرد به طور عادی شامل گرداننده هایی است که برای یک سیستم پایه همانند صفحه کلید، فلاپی درایو، هارد دیسک ، پورتهای سریال و موازی و غیره ... است. به جای اینکه برای دستکاههای جدید لازم باشد که بایوس مادربرد را ارتقاء دهید، یک نسخه از گرداننده آن را بر روی سیستم عامل خود نصب می نمائید تا سیستم عامل پیکربندی لازم را در هنگام بوت شدن سیستم را برای استفاده ار آن دستگاه انجام دهد.

آپدیت بایوس تغییراتی زیادی را نظیر اضافه نمودن امکانات جدید، افزودن لایه‌های امنیتی و یا بهبود عملکرد کامپیوتر انجام نمی‌دهد. عموما، تغییرات بسیار اندکی نظیر برطرف نمودن مشکلات نا مشخص سخت‌ افزاری و یا پشتیبانی از پردازنده‌ های جدید و هاردهایی با ظرفیت بالاتر در فایل آپدیت بایوس قرار می‌گیرد.

در نتیجه اگر کامپیوتر شما مشکلی ندارد و به درستی کار می‌کند، احتمالا نیازی نیز به آپدیت ندارید. به احتمال زیاد شما اصلا متوجه تفاوت میان نسخه بایوس آپدیت شده با نسخه قبلی نخواهید شد. در بعضی موارد نیز ممکن است پس از آپدیت بایوس به مشکلات جدیدی برخورد کنید، چرا که آزمایش‌های زیادی بر روی بایوس شما صورت گرفته شده که ممکن است در آپدیت جدید، این موارد و آزمایش‌ها لحاظ نشده باشد.

اگر کامپیوتر توسط خود شما اسمبل شده باشد، باید آپدیت بایوس مادربرد خود را ازسایت مربوط به مادربرد، دانلود نمایید. آپدیت‌های دانلود شده را می‌توان بر روی چیپ بایوس مادربرد فلش نمود و با آپدیت قبلی جایگزین کرد.

از طرف دیگر فلش نمودن بایوس نیز به راحتی آپدیت کردن نرم‌افزار‌ها نیست. در بیشتر مواقع راه‌اندازی کامپیوتر باید بوسیله داس انجام شود (در این موارد به یک دیسک راه‌انداز داس نیاز دارید که پس از ریستارت کردن، کامپیوتر بوسیله داس راه‌اندازی شود.) هر سازنده قطعات کامپیوتری، دستور‌العمل‌های مخصوص به خود را برای آپدیت بایوس دارد.

اما در تمامی موارد شما نیاز به فایل آپدیت بایوسی دارید که دقیقا با سخت‌افزار شما سازگار باشد. اگر حتی تفاوت میان فایل آپدیت بایوس شما و سخت‌افزار شما جزئی باشد، باز هم امکان بوجود آمدن مشکل، بسیار است. در بیشتر موارد ‌نرم‌افزار‌هایی که مخصوص آپدیت بایوس هستند، ناسازگاری میان سخت‌ افزار و فایل آپدیت بایوس را تشخص می‌دهند، اما اگر نرم ‌افزار موفق به اینکار نشد امکان اینکه کامپیوتر شما راه‌اندازی نشود زیاد است.

 

اگر در هنگام فرآیند آپدیت بایوس برق کامپیوتر شما قطع نشود، چرا که در این‌صورت ممکن است کامپیوتر دیگر راه‌اندازی (بوت) نشود. بعضی کامپیوترها از بایوس فایل پشتیبانی را در حافظه فقط خواندنی (Read only memory) نگه‌داری می‌کنند، اما این عمل شامل تمام کامپیوتر‌ها نمی‌شود.

اگر شما بایوس خود را آپدیت کنید، شما تغییرات محسوسی را متوجه نخواهید شد و از طرف دیگر در هنگام آپدیت نیز ممکن است با مشکلات جدیدی روبرو شوید، آپدیت بایوس بدون دلیل منطقی توصیه نمی‌شود. با توجه به توضیحات بالا، در موارد زیر آپدیت بایوس توصیه می‌شود:

 اشکالات سخت‌افزاری: اگر با مشکلاتی روبرو هستید که بنا به گفته سازندگان قطعات سخت‌افزاری با آپدیت کردن بایوس این مشکلات برطرف می‌شوند (حتما اشکالاتی را که در آپدیت جدید برطرف شده‌اند در وب‌سایت سازندگان قطعات سخت‌افزاری، بررسی کنید) در این حالت آپدیت بایوس توصیه می‌شود. البته ممکن است سازندگان قطعات سخت‌افزاری نیز در خصوص برخورد با یک مشکل مشخص به شما توصیه کنند تا بایوس را آپدیت نمایید.

پشتیبانی سخت‌افزاری: بعضی از تولیدکنندگان مادربرد، از پردازنده‌ها و سایر سخت‌افزار‌های جدید با ارائه آپدیت‌ برای بایوس،پشتیبانی‌ میکنند. اگر قصد خرید پردازنده جدیدی را دارید که در زمان خرید مادربرد تولید نشده بوده، احتمالا برای استفاده از این پردازنده جدید بر روی مادربرد، نیاز به آپدیت بایوس خواهید داشت.

منبع: http://www.yjc.ir

 

 چگونه سرعت آیفون و آیپدهای قدیمی را بالا ببریم؟

هر سال شرکت اپل از جدیدترین محصولات خود، پرده بر می دارد و سعی می کند با عرضه نسخه ای تازه از سیستم عامل جذابش، میان سخت افزار و نرم افزار هماهنگی قابل قبولی به وجود آورد. با این حال تمام طرفداران اپل، حاضر نیستند که هر سال گجت های قدیمی خود را کنار بگذارند و به سراغ محصولات تازه این شرکت بروند.

با این حال، حتی گجت هایی مانند آیفون و آیپد نیز از سالخوردگی در امان نیستند و بالاخره غبار گذر ایام روی شان می نشیند و کمی کندشان می کند. البته گفتنیست که با چند حقه و ترفند ساده می توان تا اندازه ای از تاثیرات سالخوردگی آیفون و آیپدهای قدیمی کم کرد و کارایی این گجت های هوشمند را بهبود بخشید.

آیفون یا آیپد خود را ری استارت کنید

آیا تا حالا حین رو به رو شدن با کندی بیش از حد آیفون خود آن را ری استارت کرده اید؟ شاید عجیب به نظر برسد ولی همین راهکار ساده خیلی وقت ها می تواند مثمر ثمر واقع شود و سرعت را به موبایل یا تبلت تان باز گرداند.

 

 

 

هزاران بار هم این کار را انجام داده اید و مسلما نیازی به توضیح اضافه نیست. فقط کافیست کلید پاور آیفون یا آیپد قدیمی خود را برای چند ثانیه نگه دارید تا گزینه «Slide to power off» روی صفحه نقش ببندد. حالا کلید پاور را بگیرید و آن را به سمت راست بکشید تا دستگاه خاموش شود.

با روشن شدن دوباره دستگاه، به احتمال خیلی زیاد متوجه افزایش سرعت آن می شوید. اما ممکن است که این اتفاق هم رخ ندهد و آیفون و آیپدتان همچنان کند باقی بماند. با این حال بهتر است پیش از به هم ریختن تنظیمات برای یک بار هم که شده آن را امتحان کنید.

از حجم پردازش های گرافیکی بکاهید

در اغلب مواقع بسیاری از پردازش های گرافیکی روی عملکرد سخت افزار تاثیر مخربی دارند. البته سخت افزارهای جدید و قدرتمندتر با این پردازش های سنگین مشکل چندانی ندارند و خیلی راحت از پس نمایش انیمیشن های مختلف و جزئیات ریز گرافیکی بر می آیند.

با این حال اگر یک آیفون یا آیپد قدیمی در دست داشته باشید، به خوبی می بینید که سخت افزار نسل پیشین چندان با این پردازش ها میانه خوبی ندارد. به زبان ساده تر گاهی اوقات آیفون های قدیمی به سختی می توانند انیمیشن های جدید را بی نقص اجرا کنند و در اغلب مواقع عملکرد دستگاه با لگ و کندی همراه می شود.

با این حال می شود با کمی دستکاری در تنظیمات دستگاه این مشکلات را تا اندازه زیادی برطرف کرد. برای شروع به تنظیمات بروید و سپس به ترتیب وارد General و Accessibility شوید. در صفحه باز شده، دو گزینه وجود دارد که باید به سراغشان بروید: Increase Contrast و Reduce Motion.

 

 

 

اول گزینه Increase Contrast را بفشارید و سپس در صفحه مخصوص به آن، Reduce Transparency را فعال کنید.

 

 

 

با این کار کمی از شفافیت المان های مختلف تصویر کاسته می شود و به خوبی می توانید تاثیرات آن را در رابط کاربری و کنترل سنتر ببینید. شاید پس از انجام این کار کمی از زیبایی رابط کاربری کاسته شود. اما به لطف این تغییرات، سرعت عملکرد دستگاه به شدت ارتقا پیدا می کند و از میزان لگ ها کاسته می شود.

 

 

 

حالا نوبت به Reduce Motion می رسد. فقط کافیست گزینه آن را فعال کنید تا از حجم بسیاری از انیمیشن های در حال اجرای غیر ضروری کاسته شود.

 

 

 

اپ های اضافه را حذف و کمی فضا آزاد کنید

اگر حافظه آیفون یا آیپدتان تقریبا پر است، می توانید با حذف کردن چند مورد از اپ های بلااستفاده فضای بیشتری به دست آورید و به تبع سرعت عملکرد دستگاه خود را ارتقا بخشید. علاوه بر این، بسیاری از این اپ ها، با اجرای پردازش های خاصی در پس زمینه، سخت افزار را درگیر خود می کنند و به تنهایی باعث کندی بیشتر پرفورمنس دستگاه می شوند. پس به همین منظور پاک کردن اپ هایی که به آن ها احتیاجی ندارید می تواند روی عملکرد دستگاه تان تاثیر بسزایی داشته باشد.

 

 

 

از رفرش اپ ها در پس زمینه جلوگیری کنید

رفرش اپ ها در پس زمینه نیز یکی دیگر از مسائلی است که می تواند علت کندی پیش از حد آیفون و آیپدهای قدیمی را توجیه کند. خوشبختانه می توان این ویژگی را غیرفعال کرد و از آن پس مانع به روزرسانی های بی علت اپ ها در پس زمینه شد.

برای دسترسی به این موضوع نیز کافیست به تنظیمات بروید و از طریق منو General وارد Background App Refresh شوید. حالا با باز شدن پنجره Background App Refresh، دو انتخاب پیش روی تان قرار می گیرد: جلوگیری از رفرش تمام اپ ها یا اعمال تغییرات روی اپلیکیشنی خاص.

 

 

 

از این رو می توانید با انتخاب گزینه دوم، این تغییرات را روی برخی از اپ ها اعمال کنید و ببینید با این کار، وضعیت عملکرد دستگاه بهبود پیدا می کند یا نه. با این حال اگر تغییری احساس نکردید بهتر است به سراغ انتخاب اول بروید و ویژگی رفرش در پس زمینه را برای تمام اپ ها متوقف کنید.

البته نکته جالب آن است که با خاموش شدن ویژگی رفرش در پس زمینه، فقط عملکرد دستگاه بهبود پیدا نمی کند و به نوعی طول عمر باتری نیز افزایش پیدا می کند. به همین منظور می توان با انجام این کار از مزایای بیشتری هم برخوردار شد و از خالی شدن بی مورد شارژ موبایل یا تبلت جلوگیری کرد.

پیام های روی هم انباشته شده خود را پاک کنید

با اینکه بعید است این موضوع روی عملکرد کلی دستگاه تاثیری بگذارد، اما بسیاری از کاربران متوجه شدند که با انباشته شدن بیش از حد پیام ها، اپ Messages به شدت کند می شود. از این رو، بهتر است هر از گاهی به سراغ اپ Messages بروید و با راه انداختن یک خانه تکانی اساسی، پیام های بی اهمیت را حذف کنید.

مسلما پاک کردن چند پیام از Messages آنقدر کار پیچیده ای نیست و نیازی نیست که در این باره توضیح بیشتری بدهیم. به نوعی هم می توانید پیام ها را به صورت یک به یک و هم دسته ای حذف کنید.

 

 

 

با این حال اپ Messages یک ویژگی خوب دارد که می توانید از طریق آن برای ذخیره سازی پیام ها محدودیت بگذارید. به زبان ساده تر، می توان با تغییر تنظیمات Messages کاری کرد که پیام ها پس از مدتی مشخص به طور خودکار پاک شوند.

برای دسترسی به این موضوع نیز باید وارد تنظیمات شوید و به دنبال گزینه Messages بگردید. با ورود به صفحه اختصاصی Messages، گزینه Keep Messages را خواهید دید. آن را لمس کنید و یک تاریخ انقضا برای تمام پیام های ذخیره شده در نظر بگیرید.

 

 

 

سیری را محدود کنید

با اینکه اسپاتلایت سرچ در نوع خود به شدت جذاب است اما فعالیت های آن نیز می تواند روی عملکرد دستگاه های قدیمی تر، تاثیر منفی بگذارد. با این حال می توان با خاموش کردن Siri suggestions این مشکل را نیز برطرف کرد و سرعت آیفون و آیپدهای قدیمی تر را تا اندازه ای افزایش داد. به همین منظور ابتدا باید وارد تنظیمات بشوید و Siri & Search پیدا کنید.

 

 

 

با ورود به Siri & Search، می توانید ببینید که همانند تنظیمات رفرش پس زمینه، امکان محدود کردن این سرویس به چند اپ خاص نیز وجود دارد.

 

 

 

با این حال برای بالا بردن سرعت عملکرد دستگاه، می توانید با خاموش کردن گزینه های این سرویس، آن را به طور کامل غیر فعال کنید.

از اپ های اپل استفاده کنید

اپلیکیشن های شخص ثالث در اغلب مواقع نسبت به اپ های پیش فرض شرکت اپل، به شدت کاربردی تر هستند. طوری که نمی توان به سراغشان نرفت و از ویژگی ها خوبی که در اختیار کاربر قرار می دهند بهره نگرفت.

با این حال بسیاری از این اپ ها برای ارائه چنین خدمات ارزشمندی، نیازمند استفاده بیشتر از منابع حیاتی دستگاه هستند؛ منابعی که آیفون و آیپدهای قدیمی تر نمی توانند آن ها را با چند اپ دیگر به اشتراک بگذارند.

به همین منظور اگر یک آیفون یا آیپد قدیمی تر در دست دارید بهتر است از همان اپ های پیش فرض شرکت اپل استفاده کنید و کمتر به سراغ اپ های شخص ثالث بروید.

 

 

 

به سراغ تنظیمات Back Up and Restore بروید

در صورتی که هیچ کدام از روش های بالا نتوانستند کندی آیفون یا آیپدتان را برطرف کنند، شاید گرفتن بکاپ و ریستور کردن مشکل تان را حل کند. به نوعی در طی استفاده های پی در پی، یک سری باگ و مشکل پردازشی در iOS شکل می گیرند که می توان آن ها را به کمک این روش رفع کرد.

در این روش می بایست ابتدا از تمام محتوای موجود روی آیفون یا آیپد خود بکاپ بگیرید و سپس گجت خود را به حالت کارخانه بازگردانید. با این کار، تمام اطلاعات موجود روی دستگاه تان پاک می شود و سیستم عامل به حالت ابتدایی و خام خود باز می گردد.

پس از آن می توانید با ریستور کردن نسخه پشتیبان، تمام اطلاعات خود را دوباره روی دستگاه سوار کنید. البته با این تفاوت که این بار به تمام اطلاعاتتان روی یک سیستم عامل عاری از باگ و مشکل دسترسی خواهید داشت که به تبع سرعت بالاتری هم دارد.

البته گفتنیست که برای این کار به آیتونز احتیاج دارید. به همین منظور، اگر کاربر ویندوز هستید می توانید آیتونز را از طریق این لینک دریافت و نصب کنید. در صورتی هم که از مک استفاده می کنید، نیازی به انجام کار خاصی ندارید؛ چرا که به طور پیش فرض آیتونز روی سیستم عامل مک نصب شده است.

حالا آیتونز را اجرا و آیفون یا آیپد خود را از طریق کابل USB به سیستم متصل کنید. اگر این اولین باری باشد که آیفون یا آیپدتان را به یک سیستم متصل می کنید، دستگاه از شما در مورد قابل اطمینان بودن آن کامپیوتر سوال می کند. حالا گزینه Trust را بفشارید و در ادامه با ارئه رمز ورود خود، دستگاه را از قابل اطمینان بودن سیستم مطمئن کنید.

 

 

 

سپس در آیتونز روی آیکون دیوایس کلیک کنید.

 

 

 

حال در پنجره سمت چپ، Summary را انتخاب کنید.

 

 

 

با این کار وارد پنجره ای می شوید که در آن کلید Back Up Now قابل مشاهده است. روی آن کلیک کنید تا مراحل پشتیبان گیری از آیفون یا آیپدتان آغاز شود.

 

 

 

پس از پایان پروسه بکاپ گیری، روی Restore Backup کلیک کنید.

 

 

 

در صورتی که آیتونز از شما خواست که Find My iPhone یا Find My iPad را خاموش کنید، می توانید با ورود به تنظیمات این سرویس را متوقف کنید. فقط لازم است در تنظیمات روی نام خود در بالای لیست کلیک کنید. سپس نام دستگاهی که در حال حاضر از آن استفاده می کنید را بفشارید تا وارد تنظیمات مورد نظر شوید. در نهایت با یکی از گزینه های Find My iPad یا Find My iPhone رو به رو می شوید. گزینه های آن ها را غیرفعال کنید تا این سرویس متوقف شود.

 

 

 

اگر مجبور شدید Find My iPhone یا Find My iPad را متوقف کنید، لازم است که دوباره روی کلید Restore Backup در آیتونز کلیک کنید. با این کار آیتونز از شما می خواهد تا بکاپ مورد نظرتان را انتخاب کنید. حالا آخرین نسخه پشتیبان تهیه شده را انتخاب کنید و روی کلید Restore کلیک کنید. با این کار آیتونز از نسخه پشتیان استفاده می کند و تمام فایل های تان را دوباره باز می گرداند.

 

 

 

آیفون یا آیپد خود را به حالت کارخانه بازگردانید

در صورتی که هیچ یک از راهکارهای فوق نتوانستند مشکل کندی بیش از حد آیفون یا آیپدتان را برطرف کنند، احتمالا دستگاه تان با مشکلی اساسی رو به روست. از این رو بهتر است قید همه چیز را بزنید و با پاک کردن تمام اطلاعات، آیفون یا آیپد خود را به حالت کارخانه بازگردانید. برای این کار نیز باید به تنظیمات بروید و در بخش General به دنبال گزینه Reset بگردید.

 

 

 

البته پیش از پاک کردن همه چیز، بهتر است به سراغ گزینه Reset All Settings بروید و ببینید با بازگردانی تنظیمات به حالت کارخانه مشکل دستگاه تان رفع می شود یا نه. اما در صورتی که باز هم مشکلات برطرف نشدند، مطمئن شوید که از داده های مهم تان نسخه پشتیبان تهیه کرده اید و سپس یک راست به سراغ Erase All Content and Settings بروید.

باتری آیفون خود را تعویض کنید

 

 

 

مدتی پیش اپل همه را متعجب کرد و اعلام داشت که سرعت آیفون های این شرکت با کهنه شدن باتریشان به شدت کاهش می یابد. این موضوع به شدت مهمی است و شاید کندی بیش از حد بسیاری از آیفون های قدیمی به این قضیه مربوط شود. پس به همین منظور اگر تمام روش های فوق را انجام دادید و نتوانستید تغییری در وضعیت آیفون خود به وجود آورید، بهتر است هر چه زودتر برای تعویض باتری موبایلتان اقدام کنید.

منبع : دیجیاتو

 


نظرات کاربران
ارسال نظر