فراخوان اچ پی برای لپ تاپ های جدید؛ احتمال آتش گرفتن باتری و سوختگی کاربران HP

اچ پی در روز 14 دی ماه این مسئله را اعلام کرده. به گفته مسئولان این شرکت لپ تاپ های اچ پی پرو بوک 64x، اچ پی X360 310 G2، اچ پی Envy m6 و برخی مدل های دیگر از این مشکل رنج می برند. بر اساس اعلام کمپانی یاد شده این فراخوان شامل دستگاه هایی می شود که از دسامبر 2015 (آذر تا دی ماه سال 1394) تا دسامبر  2017 (آذر تا دی ماه سال 1396) در سراسر جهان به فروش رفته اند.

مشکل یاد شده همچنین شامل حال باتری لپ تاپ های اچ پی می شود که به طور جداگانه و به عنوان لوازم جانبی به فروش رسیده اند. به گفته اچ پی:

«[باتری ها] پتانسیل افزایش دمای بیش از حد در استفاده را دارند. در برخی موارد این افزایش دما می تواند موجب ناپایداری باتری و آتش گرفتن آن شود. اچ پی همچنین هشدار می دهد که این باتری ها ممکن است خطر سوختگی کاربران را به همراه داشته باشند».

اچ پی اشاره ای به این موضوع که چه تعداد دستگاه از این مشکلات رنج می برند، نکرده، ولی کمیسیون امنیت محصولات مصرف کنندگان آمریکا (CPSC) در بیانیه خود اعلام نموده که در حدود 50 هزار دستگاه فروخته شده در آمریکا دارای این نقص هستند. همچنین 2600 مورد دیگر نیز در کانادا با مشکل یاد شده وجود دارند.

بررسی های این کمیسیون 8 گزارش مشکلات مرتبط با باتری از جمله افزایش دمای بیش از حد، ذوب شدن یا شارژ را شناسایی شده که حتی در یک مورد یکی از کاربران به دلیل این مشکل دچار سوختگی درجه 1 شده و سه شخص دیگر نیز خساراتی به میزان 4500 دلار دیده اند.

در صورتی که شما نیز یکی از لپ تاپ های جدید اچ پی را خریده اید و قصد دارید از امنیت باتری آن اطمینان یابید، می توانید به صفحه ویژه پشتیبانی که توسط این کمپانی ایجاد شده مراجعه کنید و با دانلود نرم افزار ویژه و نصب آن، از وضعیت باتری دستگاه خود مطلع شوید. اچ پی به رایگان باتری های دارای نقص را تعویض می کند؛ البته بعید به نظر می رسد که تعویض باتری در کشورمان به راحتی امکان پذیر باشد.

منبع : دیجیاتو

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 مروری بر پنج ویژگی برجسته و تأثیرگذار مک بوک ایر

حتی اگر طرفدار اپل نباشیم، باید اذعان کنیم که پس از معرفی مک بوک ایر، برخی ویژگی های آن را در محصولات دیگر شرکت ها نیز شاهد بودیم.

در ادامه پنج ویژگی متداول لپ تاپ های ده سال قبل که پس از معرفی مک بوک ایر تقریباً از بین رفتند را مرور می کنیم.

درایو نوری

مک بوک ایر یکی از اولین لپ تاپ های پریمیوم بازار محسوب بود که بدون درایو نوری وارد بازار شد. البته همواره استفاده از درایوهای اکسترنال ممکن است، اما حذف این بخش کاربردی در آن زمان جسارت زیادی را می طلبید.

 

 

 

حالا پس از گذشت 10 سال اکثر لپ تاپ های پریمیوم فاقد درایو نوری هستند، با اینکه در آن زمان کسی باور نمی کرد مردم علاقه ای به خرید چنین دستگاهی داشته باشند. با افزایش سرعت اینترنت و ظرفیت ابزارهای ذخیره سازی، دیگر هیچکس نیازی به درایو نوری احساس نمی کند.

باتری های قابل تعویض

یکی دیگر از اقدامات پیشگامانه اپل در زمان عرضه مک بوک ایر، استفاده از باتری های غیر قابل تعویض توسط کاربر بود، موضوعی که از همان ابتدا مورد انتقاد کارشناسان و کاربران قرار گرفت. با این حال اکنون اکثر دستگاه های حرفه ای بازار وضعیت مشابهی دارند و دیگر نمی توانید باتری زاپاس برای لپ تاپ همراه داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

درگاه های کاربردی

اپل همیشه با درگاه های رایج و استاندارد در دنیای دیجیتال مشکل داشت و این موضوع را در مک بوک ایر به خوبی نشان داد. این دستگاه بدون درگاه کارت حافظه و فقط با یک پورت USB عرضه شد که به طرز عجیبی زیر یک پوشش فلزی پنهان شده بودند. ده سال قبل معمولاً لپ تاپ ها را با انواع و اقسام پورت ها، حتی درگاه های Serial و Parallel می دیدیم.

 

 

 

البته این تصمیم نتیجه مطلوبی نداشت و اپل تصمیم گرفت در نسخه های بعدی درگاه کارت حافظه را به مک بوک ایر برگرداند و پوشش پورت ها را هم حذف کند. با این حال اکنون در جدیدترین نسخه مک بوک پرو می بینیم که این کمپانی باز هم دشمنی خود با درگاه ها را به نمایش گذاشته و فقط چند پورت USB-C را در این دستگاه ها جای داده.

ضخامت بدنه

درست است که هنوز لپ تاپ هایی با ضخامت چند سانتی متری را در بازار می بینیم، اما اولترابوک ها نیز تنوع زیادی پیدا کرده اند. این سبک طراحی برای اولین بار در مک بوک ایر معرفی شد و پس از آن هر دستگاه باریکی به منزله رقیب (یا کپی) لپ تاپ باریک اپل شناخته می شد.

حالا به لطف پیشرفت در حوزه طراحی و تولید، اکثر شرکت ها به تولید اولترابوک ها روی آورده اند و محصولات زیبایی همچون Dell XPS 13، ایسر سوئفت 7، ایسوس ذن بوک، اچ پی اسپکتر و غیره را با ضخامت حدود یک سانتی متر می بینیم.

لولاهای قدیمی

اگر نگاهی به لپ تاپ ها و به خصوص اولترابوک های جدید بیندازید، می بینید که اکثر آنها طراحی کلی یکسانی دارند. نوع اتصال لولای بین نمایشگر و بدنه در دستگاه های مدرن، یکی از ویژگی هاییست که از مک بوک ایر به ارث رسیده. این لولا روی لبه پشتی بدنه جای گرفته و نه بالای آن.

 

 

 

با این نوع طراحی اگرچه نمایشگر به طور کامل باز نمی شود، اما دیگر شاهد روکش پلاستیکی لولاها در بالای بدنه نیستید که هم زیبایی لپ تاپ را تحت تأثیر قرار می دهند و هم فضای زیادی را اشغال می کنند. این نحوه اتصال نمایشگر به بدنه هم برای نخستین بار توسط اپل طراحی و به کار گرفته شد.

منبع : دیجیاتو

 

 خرابی رم (RAM) لپ تاپ - علل و راهکار

علائم خرابی رم:

_ ویندوز شروع به کار نمی کند و هر بار خطای متفاوتی از دفعه پیش می دهد.
_ خرابی ویندوز شامل blue screen و freeze شدن مکرر ویندوز 
_ به محض اینکه تلاش می کنید تا یک برنامه را باز کنید ویندوز متوقف می شود.
_ متوقف شدن غیر منتظره ویندوز و freeze شدن ویندوز بدون اینکه پیغام خطایی دیده شود.

حل مشکل:
+Memtest86 را دانلود کنید و سپس در یک سی دی و یا فلاپی دیسک بریزید. برای سی دی “بسته Pre-Compiled Bootable ISO ” و برای فلاپی دیسک از "Pre-Compiled Package for Floppy" استفاده کنید. اگر از سی دی استفاده می کنید لازم است که بسته فوق را روی سی د ی بریزید و نه کپی کنید. دستورالعمل های متعددی برای اینکه چگونه نرم افزار را روی سی دی بریزید وجود دارد. به طور معمول باید در منوی سی دی که می خواهید مطالب را در آن بریزید گزینه هایی مانند 
"creat CD from image" و یا"burn image to the disk" را پیدا کنید. سپس فایل iso را انتخاب کنید و آن را روی سی دی بریزید.اگر لپ تاپ شما مرتب متوقف می شود و نمی توانید این کار را انجام بدهید از یکی از دوستانتان بخواهید تا بسته را دانلود و روی سی دی بریزید.


دستگاه را با سی دی به راه بیاندازید و سپس اجازه دهید تا +Memtest86 برای حدودا دو ساعت کار بکند. برای اینکه بتوانید لپ تاپ را از سی دی به کار بیاندازید ممکن است مجبور شوید تا از دکمه های F12,F11 و یا F8 به محض اینکه لوگو روی صفحه نمایش پدیدار شد استفاده کنید (حدود 2-3 دقیقه پس از راه اندازی ) و یا به محض اینکه پسوورد را وارد کردید. اگر این روش کار نکرد باید تنظیمات bios دستگاه را عوض کنید. برای دست یابی به تنظیمات bios دکمه های F1,F2 و یا esc را فشار بدهید و سی دی را اولین وسیله قرار دهید.


اگر هنگام راه اندازی +Memtest86 با خطا مواجه شدید یکی از رم ها را از دستگاه خارج کنید و دوباره امتحان کنید.


اکثر لپ تاپ ها دو رم دارند که در قسمت های مجزایی در زیر لپ تاپ قرار دارد. بعضی دیگر یک رم زیر لپ تاپ دارد و دیگری کنار کیبورد. بعضی دیگر رم روی مادربرد قرار دارد و تعداد کمی از لپ تاپ ها فقط یک جای رم دارند.


خارج کردن رم لپ تاپ:

پیچ ها را باز کنید، قسمت فلزی لپ تاپ را با دو دست بگیرید تا الکتریسته از بدن شما خارج شود سپس هر دو بست نگهدارنده رم را باز کنید. رم را به یک سمت نگهدارید ( از لمس کردن رم با دست ها خودداری کنید) و سپس به ارامی آن را خارج کنید. برای اینکه رم را دوباره در جای خود قرار دهید رم را به آرامی در جای خود قرار دهید و آن را فشار دهید تا در جای خود قرار بگیرد.همانطور که قبلا توضیح داده شد بعضی از لپ تاپ یک رم در کیبورد قرار گرفته است. در اکثر لپ تاپ ها باز کردن کیبورد کار بسیار آسانی است. سعی کنید تا دستورالعمل بازکردن دستگاه خود را پیدا کنید و نحوه ی باز کردن کیبورد را از آنجا پیدا کنید. علاوه بر آن برای انواع مختلف لپ تاپ ها دستورالعمل قدم به قدم تصویری در اینترنت وجود دارد.
+Memtest86 تا زمانی که شما دکمه ی esc را فشار بدهید به کار خود ادامه می دهد. اگر لپ تاپ شما هنگامی که در حال تست RAM هستید ناگهان متوقف شد، احتمالا مشکل از خرابی overheating و یا سایر قسمت های سخت افزاری است.

 

 خرابی هارد لپ تاپ - علل و راهکار

 

 

علائم خرابی هارد لپ تاپ :

 1 - لپ تاپ مانند معمول شروع به کار میکند اما زمانی که ویندوز شروع به بالا آمدن می کند، صفحه ی نمایش ، آبی می شود و پیغام هایی چون “UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME”, “hal.dll is missing or corrupt” “WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM is missing or corrupt”  (و یا پیغام های مشابه) . تمام این خطاها مشکلات سخت افزاری را نشان می دهند.بعضی اوقات  این مشکل تنها با اسکن کردن هارد دیسک رفع می شود. با وجود این در بیشتر از 50 درصد موارد این خطا ها نشان می دهد که هارد دیسک در حال خراب شدن  است و احتمالا  مشکلش bad sector است.


2 - لپ تاپ به طور معمول شروع به کار میکند، با وجود اینکه نوار آبی در حال حرکت است و به نظر می رسد که ویندوز در حال بالا آمدن است اما در صفحه اول ویندوز متوقف می شود. در این حالت هارد دیسک باید تعویض شود.


3 - هنگامی که لپ تاپ شروع به کار کرد با وجود اینکه صدای کار کردن آن را میشنوید و به نظر می رسد که لپ تاپ در حال کردن است ، اما متوقف می شود. در این حالت نیز هارد دیسک باید تعویض شود.


4 - مدت کوتاهی بعد از اینکه لپ تاپ شروع به کار کرد این پیغام ( معمولا در یک صفحه ی سیاه): “ smart test failed.backup your data immediately and replace the hard disk”  و یا موارد مشابه  نمایش داده می شود.  S.m.a.r.t تستی است که توسط خود هارد دیسک انجام می شود.


5 - در اغلب موارد لپ تاپ به صورت عادی شروع به کار میکند و به نظر می رسد که همه چیز عادی است. در تعداد محدودی از موارد تخته مدار هارد دیسک سوخته و یا خراب شده است. بنابراین لپ تاپ کار نمی کند مگر اینکه هارد دیسک آن تعویض شود.

انواع هارد دیسک لپ تاپ در فروشگاه ایریکام موجود میباشد.

 

 


 اولین مورد ذکر شده در بالا  نادرترین مورد است. راه های مختلفی برای شناسایی و تعمیر فایل خراب وجود دارد. اگر این مشکل فقط یک مشکل نرم افزاری باشد ، هارد دیسک ممکن است  همچنان به کار کردن ادامه دهد. با وجود این به یاد داشته باشید که ممکن است این از نشانه های خراب شدن سیستم شما باشد بنابراین تهیه روزانه نسخه پشتیبان را فراموش نکنید!!

از آن گذشته برای نگهداری از هارد دیسک خود باید از یک سری  اقدامات پیشگیرانه نیز بهره بگیرید. هارد دیسک خود را به منظور برررسی خطا ها هر چند یک بار و یا  هر هفته بررسی کنید. برای اینکار باید ابتدا با کاربر ادمین وارد سایت شوید سپس در قسمت “My computer”  روی درایو C  راست کلیک کنید سپس “Properties “  را اننتخاب کنید سپس  گزینه “Tools”  سپس گزینه ی “check now”  را انتخاب کنید. هر دو قسمت را انتخاب کنید و سپس روی گزینه “START” را انتخاب کنید.در این حالت ویندوز به شما می گوید که هارد دیسک الان  نمی تواند چک شود اما در RESTART بعدی چک خواهد شد. روی گزینه “OK” کلیک کنید و لپ تاپ را RESTART  کنید. چک شدن هارد دیسک از 30-40 دقیقه تا بیشتر از 2 ساعت  زمان می برد، بنابراین زمانی این کار را انجام دهید که برای مدتی نمیخواهید از لپ تاپتان  استفاده کنید.

منبع : سپند رایانه

 

 نگهداری صحیح از لپ تاپ

.

.

.

.

اگر شما جزو افرادی هستید که تازه لپ تاپ خریداری کرده ایدو می خواهید از لپ تاپ خود نگهداری کنید اما روش صحیح آن را نمی دانید، با ادامه مقاله همراه ما باشید.

 لپ تاپ ها بسیار ظریف و حساس می باشند به طوریکه اگر از آن ها به درستی مراقبت نکنید ، مدت زمان زیادی عمر نخواهند کرد.

در ادامه برخی توصیه های نرم افزاری و سخت افزاری را مرور می کنیم:

از جایی که لپ تاپ خود را گذاشته اید مطمئن شویدکه مستحکم باشد.از وارد آوردن ضربه ، تکان های شدید و افتادن دستگاه جلوگیری کنید زیرا باعث بروز خسارت های جبران ناپذبر به هارد دیسک و LCD  می شود. لپ تاپ را بر روی سطوح پرزدار و محیط پر از گرد وخاک قرار ندهید.دستگاه را دور از حرارت مستقیم و یا تابش مستقیم نور خورشید نگه دارید.

ریختن آب روی لپ تاپ

از قرار دادن لیوان آب ، چای،قهوه و.. در کنار لپ تاپ جلوگیری کنید. لحظه ای غفلت می تواند باعث ریختن مایعات و نفوذ آن به داخل دستگاه و حتی سوختن مادربرد و آسیب به کیبورد شود.

 

در صورت ریختن مایعات روی لپ تاپ سریعا این آموزش را مطالعه کنید.

 

_مداد یا خودکار و حتی کاغذ را بر روی کیبورد لپ تاپ نگذارید که هنگام بستن درب لپ تاپ باعث صدمه دیدن صفحه نمایش می شود.

_درب درایو بسیار حساس و آسیب پذیرمی باشد. با ملایمت درب آن را باز و بسته کنید. سی دی یا دی وی دی را داخل درایو نوری باقی نگذارید و پس از استفاده آن را خارج کنید. درایو نوری یکی حساس ترین قطعات لپ تاپ می باشد و به راحتی خراب می شود. بهتر است اگر از یک CD و یا DVD به طور مکرر استفاده می کنید ، اطلاعات آن را بر روی هارد خود ذخیره کنید و کمتر از درایو دستگاه استفاده کنید.

_زمانیکه می خواهید لپ تاپ خود را بیرون ببرید از کیف و یا کوله استفاده کنید. دستگاه را هرگز روشن در کیف قرار ندهید.

_اجازه ندهید که شارژ باتری دستگاه از 10درصد کم تر شود. قبل از رسیدن به این مرحله آن را به برق وصل کنید.

تمیز کردن لپ تاپ

جهت تمیز کردن صفحه نمایش ، از مایعات مخصوص و یا دستمال مرطوب بدون پرز استفاده و با دستمال تمیز و خشک دیگر آن را خشک کنید.

 

نرم افزارها را متناسب با قدرت سخت افزار لپ تاپ نصب کنید تا فشار به دستگاه و قطعات سخت افزاری وارد نشود. درایورهای قطعات باید به روز باشد و از نرم افزارهای مرتب سازی فضای دیسک نیز بهره ببرید.

 

منبع : سپند رایانه

 

 LCD های شکننده iPhone و بی تفاوتی اپل

.

.

.

.

بر طبق گزارشی 25 درصد از آیفون ها دقیقا به شکل یکسانی شکسته می شوند. آیفون هایی با تاچ ال سی دی شکسته یک نقص طراحی نیست بلکه مشکل رابط کاربری(UX) آیفون هاست. قبل از معرفی ایفون 7 به نظر می رسید که مجهز به تمام پیشرفت های سخت افزاری باشد، شایعات مبنی بر این بود که مشکل طراحی آیفون که حدود 1 دهه کاربران با آن دست و پنجه نرم می کردند دیگر وجود نخواهد داشت. 

اما آیفون 7 هم منتشر شد و آیفون هم چنان دارای صفحه نمایش شیشه ای شکننده است و اگر سهوا از دست تان بیفتد خراب می شود و دیر یا زود میلیون ها نفر این خطا را مرتکب می شوند.

از زمانی که اولین آیفون، 9 سال پیش منتشر شد، اسمارت فون اپل چندین ارتقاء داشت از جمله تراشه های داده 3G، سپس تراشه های داده 4G، صفحه نمایش رتینا، دوربین اچ دی، دوربین HD با نور پس زمینه، سنسور اثر انگشت تاچ آیدی و یک حسگر سه بعدی یا 3D Touch که میزان فشاری که شما به صفحه نمایش از طریق انگشتان تان وارد می کنید را ارزیابی می کند و نیز مغناطیس سنجی که میدان مغناطیسی زمین را اندازه گیری می کند تا به شما مسیر درست جهت یابی را نشان دهد و همینطور ویژگی سنسور ژیروسکوپی که می تواند چرخش، انحراف و شیب دستگاه تان را اندازه گیری کند.

آیفون ها نسبت به آیفون اصلی ابتدا 24% باریک تر، سپس 18% و در آخر 9% باریک تر شدند. آیفون های جدیدی که به ترتیب روی کار می آمدند، دوبرابر سریع تر، دوبرابر سریع تر، دوبرابر سریع تر و سپس دوبرابر سریعتر و در آخر 70 درصد نسبت به آیفون نسخه قبلی خود می شدند. سپس آیفون طلاکاری شده به بازار آمد. آیفون مجهز به یک باتری رسمی و یک کانکتور برق کوچک شد و طراحی صنعتی کلی خود آیفون حدود 5-6 بار عوض شد که همراه با آن مشکلات جدیدی چون Antennagate، Bendgate و سپس مشکل Touch Disease به وجود آمد.

اما هیچکدام از مشکلات مذکور به اندازه مسئله ای که ما در مورد آن بحث می کنیم یعنی مشکل صفحه نمایش ظریف و شکننده آیفون شدید و آزاردهنده نیست.

در واقع آیفون اپل به مثال لوازم تزئینی گران بها و ست های چای خوری شیک ایتالیایی می ماند که آن ها را به خاطر ظرافت شان باید در ویترین کمدهای مان به نمایش می گذاریم. آیفون همانند قطعه نازک شیشه ای می ماند که ما در روز چندین بار آن را در نزدیک ترین جیب شلوار لی مان می چپانیم.

اپل ویژگی زیبایی شناختی iPhone را نسبت به رابط کاربری ترجیح داده است و ده ها میلیون کاربر آیفون از نتیجه این تصمیم رنج می برند.

اپل مطمئنا می داند که چطور محصولی را به فروش برساند. اما آیا می داند چطور آن را بسازد؟ بله ما می دانیم که محافظ صفحه نمایش های آیفون از جنس گوریلا گلس Gorilla Glass با استحکام کششی بالایی است که حتی از آلمینیوم هم بیشتر است. اما در هر صورت می شکند و در حال حاضر تقریبا هر کاربر آیفون حداقل یک بار تجربه شکستن آیفون را درک کرده است. بسیاری نیز چندین بار این اتفاق برای شان افتاده است.

 

گوشی آیفون تان از دست تان در ارتفاع چند فوتی به زمین می افتد و مثل تار عنکبوت شیشه آن ترک ترک می شود. بعد از آن است که مرتب به خواندن خبرنامه ها، ایمیل ها، توییترها می پردازید تا خبری از آمدن آیفون جدید را ببینید یا این که هزینه فرستادن گوشی خود به Genius Bar را متحمل می شوید و علاوه بر آن مجبورید برای تعویض شیشه آیفون 800 دلاری که دو سال از عمر آن گذشته 130 دلار هزینه کنید. برای همین نیمی از صاحبان مجبورند با مشکل آیفون شیشه شکسته خود سر کنند.

کاربران آیفون چگونه با موضوع شکنندگی آیفون ها مقابله می کنند؟
گلس اپل آیفون واقعا زیباست چرا که ظاهری همچون یک الماس شکننده دارد که باید هنگام کار کردن با آن از دستکش های نقره ای استفاده کنید. مشکل این است که آیفون واقعا شکننده هم هست. بر طبق گزارشی SquareTrade بیست و پنج درصد کاربران آیفون صفحه نمایش گوشی شان از چند نقطه شکسته است و 15% از کاربران آیفون در حال استفاده از گوشی با صفحه نمایش شکسته هستند.

آیا این افراد را به خاطر اقدام نکردن برای تعمیر شیشه آیفون شان ملامت می کنید؟ آمریکایی ها 23.5$ میلیارد دلار برای تعویض گوشی های شکسته در سال 2014 پرداخته اند و بیشترین هزینه آن مربوط به تعمیر صفحه نمایش های آیفون است که هزینه آن در صورت داشتن گارانتی 80 تا 100 دلار و در صورت نداشتن گارانتی 110 تا 130 دلار می باشد.

چرا اپل مشکل شکنندگی صفحه نمایش های آیفون را پشت گوش می اندازد؟
با صرف نظر این واقعیت که اپل احتمالا پول زیادی از تعمیر صفحه نمایش های آیفون در می آورد و حتی بیش تر از آن از گارانتی هایی که درآمده حاصله از آن برای اپل 1 تا 2 میلیارد دلار است، چرا اپل همانند برخی از رقبایش مقاومت و استحکام را در طراحی خودش صنعتی آیفون هایش اولویت نداده است؟ چرا که اگر اپل روی ساختن گوشی هایی مقاوم تر تمرکز می کرد مطمئنا آیفونی با صفحه نشکن یا حداقل مقاوم تر عرضه می کرد.

در اواخر سال 2014، شایعه این که آیفون 6 به صفحه نمایشی با شیشه یاقوت کبود مجهز می شود فراگیر شده بود. یاقوت کبود ماده شفافی است که مقاوم در برابر خش و ضربه است و قبل از آیفون 6 در لنزهای دوربین آیفون و اپل واچ به کار رفته بود.

سرانجام کارخانه ای که قرار بود یاقوت کبود را تولید کند نتوانست  آن را مطابق با مشخصات درخواستی اپل تولید کند و در نتیجه ورشکست شد.

علاوه بر این، یاقوت کبود هزینه ساخت زیادی به آیفون اضافه خواهد کرد، شاید بیشتر از 10 برابر قیمت شیشه، درحالی که نیاز به مواد ضخیم تر می رود. یک جایگزین قابل اعتماد برای یاقوت کبود توسعه کورنینگ(سازندگان گوریلا گلس مورد استفاده در آیفون های امروزی) است که فرآیند آن طوری است که شیشه را با لایه نازکی از یاقوت کبود می پوشاند.

اما یاقوت کبود تنها راه برای ساخت صفحه نمایش های مقاوم تر نیست. موتورولا با صفحه نمایش های ShatterShield خود در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. راز کار موتورولا ساخت چندین لایه از صفحه برای جذب شوک است. درحالی که با دیدن نمی تواند به راحتی به این امر پی برد ولی صفحه نمایش موتورولا از پلاستیک ساخته شده که نسبت به شیشه درجه پایین تر است.  

در عین حال، آخرین صفحه نمایش مقاوم در برابر شکستن سامسونگ روی گلگسی اس 8 ارائه شد که معلوم نیست آنطور که ادعا می شود در برابر شکستن تاب می آورد یا نه ولی شیشه ای است که با یک لایه نازک از پلاستیک همانند یک محافظ صفحه پوشیده شده است. اضافه کردن لایه های بیشتر به نظر می رسد که صفحه را بیشتر محافظت می کند.

 با این حال اپل در واقع در جهت مخالف موتورولا و سامسونگ گام برداشته است، چرا که در آیفون 4 اپل لایه ها را نه تنها اضافه نکرده بلکه حذف کرده و شما در این گوشی احساس می کنید که دارید خود تاچ ال سی دی را لمس می کنید و روی آن شیشه ای نکشیده اند. این باعث می شود تا گوشی باریک تر شده و صفحه نمایش روشن تر شود طوری که احساس می کنید واقعا نوشته ها و خود صفحه نمایش را لمس می کنید.

با این حال این جزئی از گوشی آیفون تان است که قیمت تعویض بالایی دراد چرا که نه تنها شیشه بلکه باید ال سی دی آیفون 4 را عوض کنید چرا که این شیشه روی ال سی دی آن به محکمی متصل شده است.

شرکت تعمیر موبایلی مانند iFixit  توضیح می دهد که جدا کردن این دو جزء از هم بسیار سخت است بنابراین این باعث شده که فروشندگان اغلب شیشه و تاچ ال سی دی آیفون 4 را با هم بفروشند.

چرا اپل زیبایی و باریک بودن آیفون را بر مقاوم بودن آن ترجیح داده است؟ 
چرا اپل این تصمیم را گرفته و به ما صفحه نمایش هایی را می فروشد که شکننده ترین قطعه گوشی است و علاوه بر این راه تعمیر آن را نیز پرزحمت کرده است؟ صرف نظر از سودی که اپل از تعمیر و جایگزینی این شیشه ها می برد، قانع کننده ترین جواب زیبایی شناختی اپل است. اپل در طراحی صنعتی آیفون هایش وسواس زیادی به خرج می دهد اما طعم این زیبایی تلخ است.

آیفون 6 تقریبا نصف ضخامت اولین آیفون را دارد. اکثر ما موافق هستیم که آن واقعا باریک است و با گوشی که دست گرفتن آن سخت و لغزان است ما را وارد قلمرو طراحی SNL می کند.  

شایعه شده که گوشی جدید آیفون یعنی آیفون 8 صفحه نمایش باریکتری نسبت به آیفون 7 خواهد داشت و این بعید نیست چرا که اپل این رویا را در سر دارد که تا سال 2023 گوشی با ضخامت صفر میلی متر تولید کند.

آیفون 8 چه تفاوت هایی با آیفون 7 خواهد داشت؟

یکی از طراحان صنعتی مشهور می گوید اگر اپل بخواهد برای آیفون بعدی صفحه نمایش مقاومی نظیر صفحه نمایش های موتورولا ارائه کند باید آن را ضخیم تر بسازد. برای مثال شیشه آن باید ضخیم تر باشد یا این که ناگریز صفحه نمایش محفظه اضافی برای ایمن نگهداشتن آن داشته باشد.

در طراحی آیفون 6 اپل، شیشه آن به خاطر وجود انحنای اطراف سطح گوشی بسیار واقع گرایانه ساخته شده بود طوری که احساس می کردید یک الماس شیشه ای درخشان در دست دارید.

 

حتی اگر اپل روزی صفحه نمایشی مقاوم در برابر شکستن از جنس پلاستیک یا شیشه تولید کند مطمئنا نمی تواند شکل و شمایل آن را مثل آیفون 6 فاخر و تندیس گونه بسازد.

با این وجود اپل در طول این چند سال دو بار گوشی خود را ضخیم تر کرده است. اولین بار روی آیفون 3G که با بسیاری از سخت افزارها و قابلیت های یدکی ارائه شده بود. دومی آیفون 6s بود که با آن تکنولوژی تاچ سه بعدی معرفی شد.

آیا اپل بالاخره برای مشکل شکنندگی آیفون های خود اقدام جدی می کند؟ 
مشکل اصلی این است که ما به عنوان مشتریان اپل، آن چنان که باید و شاید و با صدای بلند از صفحه نمایش های آیفون زبان شکوه و شکایت نگشوده ایم و در عین حال اپل تصمیم گرفته است که آیفون هایش را نسبت به گوشی های اندرویدی جذاب تر کند طوری که وقتی کودک خردسال شما آن را از ارتفاع چند سانتی به زمین می اندازد هیچ صدایی نشنوید.

طلسم اپل برای شکنندگی تنها یک اشتباه مضحک نیست. این در واقع آیفون را با شکست مواجه می کند وقتی گوشی هایی از اپل استورها خارج می شوند که رابط کاربری خوبی ندارند.

اپل در جست و جوی زیبایی، بیشتر بازاریابی و فروش خود را تقویت می کند درحالی که تجربه طولانی مدت کاربران با آیفون را نادیده می گیرد. اپل به طور آگاهانه نادیده می گیرد که 25% گوشی های آیفون دقیقا به شکل یکسانی می شکنند و میلیون ها کاربر آن مجبورند با گوشی های شکسته خود سر کند یا متحمل هزینه گران تعویض آن شوند.

این خطای طراحی اپل پول و وقت مردم را هدر می دهد اما برای اپل هیچ خسارتی وارد نمی کند. با توجه به این که موتورولا احتمالا مقاوم ترین گوشی در تاریخ را تولید کرده است و این روند همچنان ادامه دارد، ممکن است اپل را به فکر تجدید نظر بیندازد. اپل تلاش زیادی در ساخت چیزهای بی موردی مانند دکمه های خانه مرتعش می کند درحالی که خود آیفون آنقدر شکننده است که برای کار کردن با آن نیاز به محافظ های پلاستیکی حبابی دارید.

 

منبع : ماکروتل

 


نظرات کاربران
ارسال نظر